Fair fashion tips #1

Geschreven door Fenna Wenselaar, teamlid communicatie

Hieronder vijf fair fashion tips die de moeite waard zijn.

– Vind je eerlijke winkelroute op de website van Eerlijk Winkelen, ze hebben ook een overzicht van eerlijke webwinkels.

– We praten steeds over fair fashion en gebruiken allerlei termen, maar wat is duurzaamheid eigenlijk? De World Commission on environment and Development van de Verenigde Naties vormde in het rapport “Our Common future” de volgende definitie “Duurzame ontwikkeling is de ontwikkeling die aansluit op de behoeften van het heden zonder het vermogen van de toekomstige generaties om in hun eigen behoeften te voorzien in gevaar te brengen” Ontdek hier meer over het begrip duurzaamheid.

– Leuk artikel met 5 handige fair fashion apps.

– Naast the true cost (nu ook op netflix) was er eerder de dreedelige documentaire ‘slag om de klerewereld’ waarin Teun van de Keuken undercover gaat als textielhandelaar. Als je deze nog niet hebt gezien, het is zeker een aanrader. Je kunt ze bekijken op de website van de NPO.

– De website van Awareness-Fashion staat een helder overzicht van vragen die veel mensen hebben als het gaat om duurzaamheid. Door het organiseren van fair fashion events, hopen ze, net als wij, kleine stapjes te zetten naar een eerlijke mode-industrie.

Bekijk Ook

[BLOG] De superschillen van Seepje

Wij zijn Melvin en Jasper van Seepje. en wij maken was- en reinigingsproducten van superschillen …