Fair Fashion Tips #2

Geschreven door Linda Hansort, teamlid communicatie.

Het is weer tijd voor een aantal fair fashion tips! Wat speelt er op het gebied van fair fashion? Wat is nieuw en hip en happening? We zetten de tips voor je op een rijtje.

-Ter inspiratie: Driven Eyewear
Een wel heel bijzonder brillenmerk! Deze brillen zijn namelijk gemaakt uit de motorkap van auto’s. Dit doet misschien vermoeden dat de collectie alleen voor mannen is, maar niets is minder waar want ook vrouwen kunnen de stoere brillen dragen. Je kunt zelfs je eigen automerk uitkiezen voor je bril. Met zo’n bril ben je ook nog eens heel uniek want er zijn nog maar maximaal 75 exemplaren in Nederland te vinden.

– Uit onderzoek blijkt dat steeds meer Nederlandse jongeren tweedehands spullen kopen. Dit gebeurt niet per definitie vanuit een duurzaam oogpunt maar ook omdat ‘vintage’ op dit moment hip is. Steeds meer winkels bieden daarom zowel nieuwe als gebruikte spullen aan waardoor mooie tweedehands spullen gemakkelijker te vinden zijn. Koop jij al tweedehands?

– Doe tip: Fair Fashion Lab
In het Humanity House is nu het Fair Fashion Lab te zien. Hoe kan het produceren van kleding eerlijker en humaner? En wat kan je zelf doen? In het Fair Fashion Lab ga je met de verschillende tentoonstellingen samen met ontwerpers, kunstenaars en onderzoekers aan de slag met onverwachte oplossingen voor de problemen in de kledingindustrie.

WEBBEELD-734x410

– #foodporn, #foodie en #nomnom, zie jij ze ook voorbij komen in je timeline? Eigenlijk is het een luxe dat we al die mooie foto’s van ons eten kunnen posten. Hier speelde het label Tastees slim op in. Dit t-shirt label geeft de consument de kans om een gerecht te kopen en er meteen een te doneren. De t-shirts met gerechten als ‘Boerenkool’ en ‘Couscous’ zijn ook nog eens gemaakt van biologisch katoen. Leuk extra’tje: je t-shirt wordt thuisbezorgd, en wel in een pizzadoos!

Dit is het inspirerende verhaal van een meisje dat al twee jaar geen afval heeft geproduceerd. Maar hoe realistisch is dat eigenlijk? In ieder geval zullen alle kleine beetjes helpen. Daarom vind je hier de lekkerste recepten zonder afval!

Bekijk Ook

[BLOG] De superschillen van Seepje

Wij zijn Melvin en Jasper van Seepje. en wij maken was- en reinigingsproducten van superschillen …