Tijdelijk Modemuseum in Het Nieuwe Instituut

Met de première van de documentaire The True Cost is fair fashion momenteel een hot item. Er is veel aandacht voor het verhaal achter kleding. Het Nieuwe Instituut in Rotterdam staat tot 8 mei 2016 in het teken van het Tijdelijk Modemuseum. Ook de The True Cost werd vertoond.

De tentoonstelling bestaat uit twee delen. Beneden loop je via een tijdlijn langs verschillende trends in de mode. Boven is de keerzijde van de kledingindustrie te zien en lees je het verhaal achter fast fashion. Hoe komt het dat trends elkaar zo snel opvolgen? Hoe veel water kost het produceren van een T-shirt? Wat gebeurt er met de overproductie in de kledingindustrie? Lees de blog over het Tijdelijk Modemuseum op Urban City Guide!

20151003_142522

Bekijk Ook

Guave

Guave is een kledinglabel dat is gestart door Romée Mulder en Myrthe Groot. Ze zijn …