Marieke Eyskoot komt naar het Fair Fashion festival Groningen!

Marieke Eyskoot is sustainable fashion en marieke-new-new2 close 2lifestyle-expert en liefhebber, spreker en presentator, auteur en consultant (en dol op voorlezen, open vuur en toffees). Ze zet eerlijke kleding en lifestyle in Nederland op de kaart. Marieke is auteur van de eerste gids voor fair en fashionable fashion: ‘Talking Dress – alles over eerlijke kleding en lifestyle’, en maakte de bijbehorende, gratis shopping app (15.000+ downloads). Ze is mede-oprichter en organisator van forward fashion vakbeurs MINT (dé duurzame modebeurs van de Benelux) en consultant voor (duurzame) modemerken en bedrijven.

Haar handelsmerk is de combinatie van mode gemaakt met respect voor mensen en onze omgeving, en geweldige stijl. Ze staat in de Trouw Duurzame 100, werd door vakblad Textilia geselecteerd voor hun Fashion Powerlist Top 100 en door Het Parool genomineerd als Amsterdammer van het Jaar (en door Glamour, Viva, Red en Marie Claire voor hun lijsten topvrouwen).

Daarnaast is Marieke presentator, event host en moderator (bij o.a. ASN Bank en H&M), keynote speaker (voor o.a het ministerie van Buitenlandse Zaken en TEDx) en panellid (bij bijv. Amsterdam Fashion Week en Strawberry Earth). Ze doet ook stemmenwerk, spreekt voice-overs in en is wekelijks te horen als presentator en nieuwslezer bij radiozender AmsterdamFM.

Marieke wordt wel dé eerlijke kleding-expert van Nederland genoemd. In elk geval houdt ze zich al ruim 12 jaar bezig met een betere kledingindustrie. Ze heeft een uitgebreid internationaal duurzame mode en lifestyle netwerk en haalde meerdere internationale, leidende sustainable fashionmerken naar de Benelux. Voor veel media, van televisieprogramma’s als Kassa, RTL Boulevard en EenVandaag tot kranten, tijdschriften en blogs, is Marieke de go-to commentator als er een deskundige over deze onderwerpen nodig is.

Marieke is van jongs af aan gefascineerd door kleren, en woont met haar man, kat en overvolle kledingkast in Amsterdam – meer op www.mariekeeyskoot.nl.

Bekijk Ook

Guave

Guave is een kledinglabel dat is gestart door Romée Mulder en Myrthe Groot. Ze zijn …