Koningsdag met FFF Rotterdam

Op Koningsdag stond ons FFFR team op Noordplein in Rotterdam met een kraam vol tweedehands kleren en een photobooth. Hoewel de weersvoorspellingen niet alleen maar goed waren, is het de hele dag droog gebleven en kwam zo nu en dan ook het zonnetje even kijken. We hebben veel mensen gelukkig gemaakt met een nieuwe outfit en we hebben zelf ook erg genoten van de positieve reacties op ons festival.

Het kopen van tweedehands kleding is een goed alternatief voor nieuwe kleding. Veel van de kleren die we zelf niet meer dragen, zijn nog van goede kwaliteit en kunnen zeker nog een ronde mee. Door deze kleren niet weg te gooien, maar een tweede leven te geven, verleng je de levensduur van kledingstukken. Daardoor zijn er minder nieuwe grondstoffen en arbeid nodig om nieuwe kleren te maken.

Het dragen van tweedehands kleding is niet alleen duurzaam en eerlijk, maar ook goedkoop. Daarnaast is het ook ontzettend gezellig om deel te nemen aan een kledingruil. Je krijgt dan de kans om de kleren die jij zelf niet meer draagt om te ruilen voor iets anders. Je kan dit natuurlijk zelf thuis organiseren met een groep vrienden en vriendinnen, maar er zijn ook steeds vaker georganiseerde kledingruilen op publieke locaties, zoals afgelopen weekend bij Erasmus Paviljoen en Het Gegeven Paard.

 

Foto’s Koningsdag

Benieuwd naar wie onze kraam en photobooth hebben bezocht? Hierbij een selectie van de foto’s, meer foto’s zijn te vinden op Facebook.

 

Bekijk Ook

[BLOG] De superschillen van Seepje

Wij zijn Melvin en Jasper van Seepje. en wij maken was- en reinigingsproducten van superschillen …