[BLOG] De superschillen van Seepje

Wij zijn Melvin en Jasper van Seepje. en wij maken was- en reinigingsproducten van superschillen uit Nepal! Die groeien in overvloed aan de Sapindus bomen en doen met plezier de was voor je. Ze bevatten een natuurlijke vorm van zeep, die vrijkomt bij aanraking met water.

Zo gaan we samen voor een schonere én mooiere wereld. Want door een eerlijke prijs te betalen zorgen we actief voor meer gelijkheid en een leefbaar inkomen voor de schillenboeren in Nepal. Klinkt goed toch? Ook hebben de kanjers van onze sociale werkplaats een onmisbare rol in het productieproces van de Seepjes. En doordat we alleen de beste ingrediënten gebruiken, zorgen we voor natuurbehoud en een beter milieu. Eén ding is zeker: hoe meer mensen Seepje gebruiken, hoe meer we samen kunnen betekenen voor mens en milieu!

In de schillen van de Sapindus-vrucht uit Nepal zit saponine: een natuurlijke vorm van zeep die bij aanraking met water vrij komt. Met schillen wassen?! Ja, natuurlijk… Door 4 schillen in een katoenen waszakje te doen en te laten meedraaien in de trommel van de wasmachine, worden de kleren heerlijk schoon én zacht. Je kunt er daarbij voor kiezen om een tiental druppels etherische olie toe te voegen door deze in het wasverzachterbakje te druppelen.  Zo gaan we samen voor een schonere én mooiere wereld. Want door een eerlijke prijs te betalen zorgen we actief voor meer gelijkheid en een leefbaar inkomen voor de schillenboeren in Nepal. Klinkt goed toch? Ook hebben de kanjers van onze sociale werkplaats een onmisbare rol in het productieproces van de Seepjes. En doordat we alleen de beste ingrediënten gebruiken, zorgen we voor natuurbehoud en een beter milieu. Eén ding is zeker: hoe meer mensen Seepje gebruiken, hoe meer we samen kunnen betekenen voor mens en milieu!
In elk van de drie Seepje schillen varianten zit 150 gram schillen, goed voor minimaal 30 natuurlijke wasjes. Ook vind je in de verpakking het katoenen waszakje en een foldertje die onze visie en het gebruik van Seepje verduidelijken. In tegenstelling tot SeepjeGewoon
neutraal zit er bij Seepje Zomerse vakantie geur en Seepje Ochtend in-het-bos geur ook nog een flesje met 10 milliliter plantaardige en biologisch gecertificeerde etherische olie in de verpakking.
In het Seepje Washok winnen we een vloeibaar extract vanuit de superschillen. Dit extract vormt de basis (80%) voor alle vloeibare wasmiddelen. Hieraan hebben we andere natuurlijke stoffen toegevoegd, zoals etherische oliën en citroenzuur. Bijvoorbeeld om de waskracht te bevorderen, onderscheid te maken tussen witte- en bonte was, en de producten heerlijk te laten ruiken. En daarnaast is de fles gemaakt van gerecyclede melkflessen uit Engeland en het etiket van afval dat overblijft na de productie van suikerriet!
Meer info over Seepje?
085-0605000, hoi@seepje.nl of check Seepje’s Facebook- en Instagrampagina!

Bekijk Ook

Guave

Guave is een kledinglabel dat is gestart door Romée Mulder en Myrthe Groot. Ze zijn …