Een initiatief van

logo Young & Fair 

Young & Fair is hét Nederlandse platform voor jongeren geïnteresseerd en actief in de wereld van eerlijke handel. Wij streven ernaar om de kennis over eerlijke handel (via het fair trade concept) te vergroten en hiermee de markt voor fair trade producten te verruimen. Daarnaast zien wij een rol weggelegd voor Young & Fair om meer jongerenparticipatie te bereiken in de wereld van fair trade. Om dit te bereiken organiseren wij diverse educatieve activiteiten zoals lezingen en debatten over eerlijke handel, een meerdaagse masterclass over duurzame ontwikkeling (MDO) en het Fair Fashion Festival. 

logo Fairtrade Utrecht

Utrecht is sinds eind 2010 een Fairtrade Gemeente. Deze eervolle titel geeft aan dat de plaatselijke gemeenschap al veel aandacht heeft voor fairtrade. Fairtrade Utrecht heeft als doel de Utrechtse economie en samenleving nog verder te verduurzamen. Dit doen wij door inwoners via onze online database te laten zien waar zij eerlijke producten kunnen kopen. Ook benaderen wij winkels, horeca en bedrijven om hen te wijzen op hun maatschappelijke verantwoordelijkheid. Fairtrade Utrecht organiseert door het jaar heen tal van activiteiten. Hiermee brengen wij vraag en aanbod van fairtrade en duurzame producten in Utrecht bij elkaar.

 

 

2 reacties

 1. Beste,

  Wij zitten sinds kort in Utrecht met onze fairfashion winkel.
  ènz.FAIRWEAR aan de VInkenburgstraat 9, Utrecht.
  Het zou leuk zijn als wij iets kunnen bijdragen aan het fairfashion festival(bijvoorbeeld een modeshow). Is daar mogelijkheid toe?

  Met vriendelijke groeten,
  Bernadette

 2. Hallo. Ik zou graag in contact willen komen met iemand van het Fair fashion festival.
  wij maken couture van resten textiel. Een duurzame kleding lijn. Wij zitten in Bilthoven en vragen ons af of we mee kunnen doen met de fair fashion festival, Zouden jullie ons hier over kunnen informeren.
  Ook de vraag of wij in jullie database kunnen komen als winkel die duurzame kleding verkoopt. We geven graag verdere info over onze producten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *