Markt Groningen

Ways of Change


Ways of Change is an ethical fashion brand connecting people affected by conflict and migration to a global community. We feature handmade jewelry and accessories by refugee artisans. WoC pays fair prices to refugees who support and empower themselves through entrepreneurship while sustaining and building on their traditional skills.

WoC Founder, Cara Boccieri, was inspired to leave the jungle where she lives and works, to connect with Dutch audiences after being recently featured on Holland’s most popular travel show.

WoC’s unique jewelry and accessories honor and connect both the person creating the piece and the person wearing it. Our handmade pieces tell the stories of people, communities, cultures and connections.
http://www.bywaysofchange.com/  //  http://www.facebook.com/bywaysofchange
http://instagram.com/waysofchange

 

Mannenrantsoen


Wat heeft een man nodig als het gaat om ondergoed en sokken? Niet veel. Mannenrantsoen: het broodnodige – voor mannen dus – is hét abonnement voor je boxershorts en sokken. De producten van Mannenrantsoen worden gemaakt onder omstandigheden die zo min mogelijk belastend zijn voor mens en milieu, daarom is het hele proces van fabriek tot aan de klant beschreven. Het Groningse label is ontstaan naar aanleiding van het instorten van de kledingfabriek Rhana Plaza in Bangladesh, vier jaar geleden. Een trieste en onacceptabele gebeurtenis, daarom doen de mannen Mannenrantsoen er nu alles aan om de kledingindustrie op hun beurt een stukje te verbeteren. Mannenrantsoen biedt één stijlvol en tijdloos ontwerp aan dat staat bij iedere man. Zit fantastisch, eerlijk gemaakt, voor en door mannen op de markt gebracht, en je kunt er een abonnement op nemen, dan krijg je ieder kwartaal of halfjaar een nieuw rantsoen toegestuurd!
http://mannenrantsoen.nl/

 

Project Cece


Project Cece is dé website die jou helpt bij het vinden van duurzame en eerlijke kleding. Het aanbod van verschillende duurzame winkels is op deze website samengevoegd zodat je niet meer van webshop naar webshop hoeft. Op de website van Project Cece vind je een gigantisch aanbod van duurzame kleding, waar je gemakkelijk doorheen kan scrollen en kan selecteren op prijs en kleur. De kleding kan gefilterd worden keurmerk en op de labels: milieuvriendelijk, eerlijk, steunt lokale bevolking, lokaal geproduceerd en diervriendelijk/veganistisch. Als je niet op de hoogte bent van wat de keurmerken betekenen kun je een korte uitleg vinden op de ‘Keurmerken’ pagina of over het keurmerk icoontje hoveren. Bij elk product op www.projectcece.nl vind je informatie over het merk en wat deze doet op gebied van duurzaamheid. Bij Project Cece kun je dus in één oogopslag zien wat het verhaal is achter het kledingstuk.
https://projectcece.nl/  //  https://www.facebook.com/projectcece/
https://www.instagram.com/project_cece/

 

Van Hulley, de boxershort met een goed verhaal

Bij Van Hulley maken vrouwen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken van jouw favoriete maar versleten overhemd of miskoop-bloesje een prachtige boxershort. Voor mannen, vrouwen en kinderen. Zij doen bij Van Hulley werkervaring op en gaan anderhalve dag in de week naar school om hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Bovendien bespaar je met 1 Van Hulley meteen 560 liter water omdat we het materiaal hergebruiken.Van Hulley is dus duurzaam, sociaal en persoonlijk.

Dus help ons mee de wereld op alle fronten mooier te maken en duik in je kledingkast! Geef je shirt een tweede leven en onze vrouwen een tweede kans! Of koop ter plekke een kant-en-klare Van Hulley boxer voor de speciale Fair Fashion prijs van slechts €20 in plaats van €29,50. Je kan bij ons pinnen. Graag tot zaterdag 13 mei!
http://www.vanhulley.nl/welkom/  //  http://nl-nl.facebook.com/pages/Van-hulley/
https://instagram.com/vanhulley/

 

KOKOTOKO

Koko Toko – Groningen | Love to Share

Wil je graag, net als wij, bijdragen aan een happy wereld? Eerlijke lonen en gezonde werkomstandigheden in verre landen maar ook je eigen, lokale economie stimuleren? Dat kan bij KOKOTOKO! KOKOTOKO is een warenhuisje waar je allerlei spullen vindt die met respect voor mens en natuur gemaakt zijn. We kiezen daarin voor eigentijdse uitstraling, en bijvoorkeur zo tijdloos mogelijk.
http://kokotoko.nl/  //  https://www.facebook.com/kokotoko050  //  https://instagram.com/kokotoko050/

 

We Should Chalk
We Should Chalk maakt en verkoopt handgemaakte krijtbord producten, wereldkaarten en schoolbord stickers. Deze zijn niet alleen vet om je huis te stijlen, maar geven je ook de mogelijkheid om je fashion ideeën uit te tekenen, labels te maken, lijstjes te creëren en veel meer. Creëer. Krijt. Inspireer.
http://weshouldchalk.com/  //  http://www.facebook.com/weshouldchalk //
http://www.instagram.com/weshouldchalk

 

PlukN

“Duurzaam en bewust leven, zonder in te leveren”

Onze droom: een onderneming die gericht is op een nieuwe vorm van leven passend in de 21e eeuw. Met het oog op de toekomst. Zoveel mogelijk zelfvoorzienend zijn. Onze visie is modern leven op niveau samen met de natuur. Dit allemaal zonder concessies te hoeven doen op de moderne gemakken. Met PlukN willen we laten zien dat dit kan en biedt ons de mogelijkheid om dit met zoveel mogelijk mensen te delen. Niemand hoeft een stap terug te doen, wij streven juist naar een stap vooruit!

Om dit te bereiken verkopen wij o.a. kledinglijn uit onze kledinglijn en huisgemaakte jam voor onze crowdfunding actie (check ook www.plukn.nl/shop). Daarnaast verkopen wij ook koffie (van Black&Bloom), thee (van de conceptstore Leiff) en huisgemaakte lekkernijen.

http://www.plukn.nl/   //   http://wwww.facebook.com/plukn2016  //
https://www.instagram.com/plukn/

 

O-Swap

Op vrijdag 26 mei is er weer een zomereditie van de kledingruil O-Swap!
Bij O-Swap krijg je de kans om kleding die jij niet meer draagt om te ruilen voor andere kleding. Het Fair Fashion Festival is één van de locaties waar je je kleding kunt inleveren. Breng leuke en schone kleding, die je zou willen ruilen met je vrienden! Je krijgt 1 punt per kledingstuk. Je kunt zoveel kledingstukken brengen als je wilt, maar je krijgt maar maximaal 10 punten. Vergeet niet om je kleding in een tas te brengen. Tijdens O-Swap op 26 mei vanaf 17:00 uur kun je dan je punten weer omwisselen voor kledingstukken. Meer informatie kun je vinden op https://www.facebook.com/events/1685891405074911/

Je kunt je kleding voor O-Swap inleveren op het Fair Fashion Festival tussen 13:00 en 16:00 uur.

 

Nooboo


“Sinds twee jaar woon ik in Indonesië en gefascineerd door de voordelen van bamboe ben ik samen met mijn zwager duurzame t-shirts gaan maken. Nooboo staat voor ‘new bamboo’. Ik werk uitsluitend met kleine familiebedrijven waar ik de producenten persoonlijk ken. Mijn focus ligt op kwaliteit voor een eerlijke prijs. Ons motto: stijlvol, comfortabel en duurzaam. Look good, feel good!”

Bamboekleding heeft veel voordelen vergeleken gebruikelijke materialen; ze is zachter en soepel vallend, kan veel meer vocht opnemen en ademt beter. Het bevat een antibacteriële stof dat onaangename geuren voorkomt en is geschikt voor mensen met een gevoelige huid of allergieën. Daarnaast zijn er veel voordelen voor het milieu. Bamboe heeft bijvoorbeeld enkel regenwater en zonlicht nodig en groeit enorm hard. Bemesting en pesticiden zijn overbodig en bamboe is 100% afbreekbaar.

www.nooboo.nl // https://www.facebook.com/nooboo.nl/?fref=ts

 

Smateria

Smateria maakt in de werkplaats in Cambodja duurzame tassen en accessoires, gemaakt van ge-upcyclede materialen zoals (industrieel) net, restanten leer uit de meubelindustrie en gehaakte gewassen weggooi draagzakjes. Allemaal onder zeer goede werkomstandigheden. De tassen zijn hip en happening en in 16 verschillende kleuren verkrijgbaar. Er worden leuke FFF kortingen gegeven op 13 mei a.s. Kom gezellig langs dan kunnen we het mooie verhaal ACHTER de prachtige tassen verder vertellen!

http://www.smateria.nl/ // http://www.facebook.com/smaterianl 

 

RESHARE STORE

De RESHARE STORE is een tweedehands kledingwinkel van het Leger des Heils. Wij vinden ‘opnieuw
delen’ belangrijk. Wat jij overhebt aan kleding kan iemand anders opnieuw dragen. Iemand die misschien weinig te besteden heeft of iemand die kleding zoekt waar een verhaal achter zit. En het milieu heeft er ook wat aan, want minder nieuwe kleding betekent minder productie. Zo is de RESHARE STORE er voor iedereen.

http://www.resharestore.nl/  // https://www.facebook.com/RESHARESTORE/?fref=ts