Modeshow

Korau

“Korau is het label, waaronder ik als creatief ontwerpster van papier-en plantenvezels kaarten, prenten, kadolabels, kommen en “eigenwijze sieraden” maak en producten decoreer met papier . Eigenwijs en op eigen wijze.”

Kortom, Korau is eigenwijs met papier!

http://korau.nl/  //  https://www.facebook.com/korau21 // https://www.instagram.com/inekekorau/

 

Sophie stone
Sophisticated Fair Fashion Boutique

Een mooie jurk voor een feestje, een net rokje voor een presentatie of een leuk sieraad om je outfit mee af te stylen: het zijn mode-items die ervoor zorgen dat je je goed voelt op een leuk of belangrijk moment. Maar het is vaak lastig om mooie fair fashion – mode die onder goede arbeidsomstandigheden en van duurzame materialen gemaakt is –  te vinden.

Sophie Stone biedt Sophisticated Fair Fashion aan: mode en accessoires van opkomende duurzame merken met een urban, vrouwelijke en stijlvolle look. Je vindt hier unieke mode-items van Fair Fashion merken uit Londen, Amsterdam, Berlijn, Stockholm, München en Istanbul. Alle kleding en accessoires zijn geproduceerd onder goede arbeidsomstandigheden en met een zo laag mogelijke milieu-impact.

Fair   |   Sustainable   |   Unique

https://sophiestone.nl/   // https://www.facebook.com/sophiestonefashion //  https://instagram.com/sophiestonefashion

 

Saint Basics
A little goodness goes a long way

Iets goeds doen voor jezelf én de wereld om je heen kan zo makkelijk zijn als … je ondergoed aantrekken! Onze basics zijn namelijk vrij van pesticiden, vervuiling, sweatshops en uitbuiting.

En dat niet alleen. Ze zijn ook prachtig om te zien, gemaakt van superzachte natuurlijke stoffen en voelen fantastisch aan. Zodat je ze elke dag wilt dragen!

En dat is nou net wat we willen. Want elke keer dat je je Saint basics aantrekt, maak je de wereld vanzelf een beetje mooier, zuiverder en eerlijker. En je ziet er nog goed uit ook! Dus welkom bij het groeiende aantal Saints die hetzelfde doen als jij. Samen maken we een groot verschil … from the bottom up!

https://www.saintbasics.com // http://www.facebook.com/saintbasics  

 

Stardust

Stardust werd opgericht in 2012 door twee vriendinnen én schoonzussen en is de eerste winkel in Groningen die vintage en remade vintage kleding verkoopt in combinatie met nieuwe kledingmerken. Omdat beide meiden een winkel misten die een totaalaanbod heeft van (remade) vintage en toffe nieuwe merken, besloten ze zelf dit gat op te vullen. Naast kleding koop je bij Stardust ook je accessoires en gadgets! Van schoenen en tassen tot sieraden, camera’s en boeken, Stardust verkoopt het allemaal.

“We vinden het belangrijk dat klanten bij Stardust elke keer weer verrast worden door het aanbod aan producten en geïnspireerd raken door de stijlen en trends die wij neerzetten.”

http://www.stardust-store.nl/stardust-groningen/   //  http://www.facebook.com/starduststore  //  https://www.instagram.com/stardustgroningen/ 

 

KOKOTOKO

Koko Toko – Groningen | Love to Share

Wil je graag, net als wij, bijdragen aan een happy wereld? Eerlijke lonen en gezonde werkomstandigheden in verre landen maar ook je eigen, lokale economie stimuleren? Dat kan bij KOKOTOKO! KOKOTOKO is een warenhuisje waar je allerlei spullen vindt die met respect voor mens en natuur gemaakt zijn. We kiezen daarin voor eigentijdse uitstraling, en bijvoorkeur zo tijdloos mogelijk.

http://kokotoko.nl/  //  https://www.facebook.com/kokotoko050  //  https://instagram.com/kokotoko050/

 

Mannenrantsoen

Wat heeft een man nodig als het gaat om ondergoed en sokken? Niet veel. Mannenrantsoen: het broodnodige – voor mannen dus – is hét abonnement voor je boxershorts en sokken. De producten van Mannenrantsoen worden gemaakt onder omstandigheden die zo min mogelijk belastend zijn voor mens en milieu, daarom is het hele proces van fabriek tot aan de klant beschreven. Het Groningse label is ontstaan naar aanleiding van het instorten van de kledingfabriek Rhana Plaza in Bangladesh, vier jaar geleden. Een trieste en onacceptabele gebeurtenis, daarom doen de mannen Mannenrantsoen er nu alles aan om de kledingindustrie op hun beurt een stukje te verbeteren. Mannenrantsoen biedt één stijlvol en tijdloos ontwerp aan dat staat bij iedere man. Zit fantastisch, eerlijk gemaakt, voor en door mannen op de markt gebracht, en je kunt er een abonnement op nemen, dan krijg je ieder kwartaal of halfjaar een nieuw rantsoen toegestuurd!

http://mannenrantsoen.nl/


Smateria

Smateria maakt in de werkplaats in Cambodja duurzame tassen en accessoires, gemaakt van ge-upcyclede materialen zoals (industrieel) net, restanten leer uit de meubelindustrie en gehaakte gewassen weggooi draagzakjes. Allemaal onder zeer goede werkomstandigheden. De tassen zijn hip en happening en in 16 verschillende kleuren verkrijgbaar. Er worden leuke FFF kortingen gegeven op 13 mei a.s. Kom gezellig langs dan kunnen we het mooie verhaal ACHTER de prachtige tassen verder vertellen!

http://www.smateria.nl/ // http://www.facebook.com/smaterianl