Muziek

Else Schreur

Heel vroeg begon Else met zingen. Haar eerste optreden was op vierjarige leeftijd, midden in een kapsalon in haar geboortedorp waar ze het nummer ‘Nikita’ van Elton John woordelijk meezong en performde. Als tienjarig/twaalfjarige zong ze in het kinder- jeugdkoor ‘De Noten-dop’ en deed vele solopartijen.

Op haar zestiende zong ze voor het eerst bij een band onder de naam ‘The Attic’. Hiermee heeft ze vele optredens gedaan en een cd opgenomen met eigen werk. De liefde voor muziek liet haar niet meer los. Op haar 18e tekent ze een platencontract bij EMI, en maakt dan 3 jaar lang deel uit van de meidenband ‘Bad Candy’ als leadzangeres. Een album opgenomen in Zweden met top-songwriters als Andreas Karlsson, the Veronicas, RamPac en Johan Elofsson, 3 singles, 3 videoclips, een top 10 hit, tours door Nederland en Duitsland, het voorprogramma van Pink! In de HMH en vele optredens bij radio- en tv stations als o.a. Radio 538, 3FM, MTV, TMF, FOX KIDS volgde.

Na deze onstuimige periode met commerciële muziek verlangde ze terug naar de schoolbanken en koos ze voor een studie Fysiotherapie. Maar haar liefde voor zingen is zo groot, dat ze na het behalen van haar propedeuse besloot haar hart te volgen en in de muziek verder te gaan. Tot haar grote vreugde werd ze toegelaten tot het Conservatorium in Groningen. Hier volgde ze zanglessen bij o.a. Floor van Zutphen (backing vocale The Wild Romance – Herman Brood). In 2014 studeerde ze af als docerend en uitvoerend musicus. Het volgen van haar hart heeft haar veel goeds gebracht: vele optredens, zingen in de soulband ‘Soul-XS’ en samenwerken met vele talentvolle muzikanten.

Momenteel focust ze zich op het schrijven van haar eigen muziek en optreden met haar eigen band ELSE. Daarnaast zingt ze op bruiloften en andere bijzondere gelegenheden. Dit doet ze solo of met gitarist Rudmer van der Meer. Om haar talent voor het overbrengen van enthousiasme voor zingen ook te kunnen ontplooien en benutten werkt ze als zangcoach. Verder is ze coördinator van de opleiding vakspecialist muziek aan de Hanzehogeschool Groningen.

DJ Neon Wasabi