Sponsors Utrecht

In 2013, 2014, 2015 en 2016 hebben Young & Fair en Fair Trade Gemeente Utrecht met succes  het Fair Fashion Festival georganiseerd. De organisatie van het festival ligt volledig in handen van vrijwilligers. Wij zijn dan ook hard op zoek naar enthousiaste ondernemers die ons graag zouden willen sponsoren om ook van editie 2017 wederom een groot succes te maken! Dus wilt u graag uw naamsbekendheid en associatie met fairtrade verhogen? Als sponsor kunt u verwachten goed zichtbaar te zijn op de hoofdlocatie van het Fair Fashion Festival te Utrecht. Tevens promoten wij uw naam/logo in meerdere van onze communicatiemiddelen. Kijk in onze sponsorbrochure voor de mogelijkheden en onze verschillende sponsorpakketten.

Hopelijk hebben we u kunnen enthousiasmeren voor deelname aan het Fair Fashion Festival. Mocht u een bijdrage willen leveren aan het Fair Fashion Festival, neem dan contact op met team acquisitie via acquisitie@fairfashionfestival.nl

De volgende partijen leveren een bijdrage aan het Fair Fashion Festival:

Dwvse hoofdlocatie van het Fair Fashion Festival is ook dit jaar weer de Winkel van Sinkel in Utrecht. Hier vinden onder andere de opening en de modeshows plaats.

 

11986522_991115264280151_2284417798077270580_n

Net als vorig jaar doet ook de Bibliotheek tegenover de Winkel van Sinkel weer mee als locatie. Hier vindt u interessante workshops van externen en onze eigen marble-shirts workshop. Zeker een bezoekje waard dus!

 

maryk-logoHet Mary K Hotel is een prachtig kunsthotel in de Utrechtse binnenstad. Als gebruiker en verkoper van fairtrade producten sponsoren zij het Fair Fashion Festival.

 

 

 

________________________

Premium Sponsor

logoOrimpex Organic Textiles is een Turks-Nederlands bedrijf met een eigen productiefaciliteit in Izmir, Turkije. Izmir ligt midden in het Egeïsch gebeid, dat bekend is om zijn lange, zachte en sterke katoenvezels. Met de katoenvelden om de hoek is Izmir dus de perfecte locatie! Tevens hebben wij een Europees  verkoopkantoor in Nederland in De Meern (bij Utrecht).

Wij produceren uitsluitend ecologische baby-, kinder-,dames-, en heren kleding. Deze bestaan voornamelijk uit biologische katoen, tencel, bamboe en gerecycled polyester . De certificatie van de materialen wordt gedaan door Control Union voor de Global Organic Textile Standards, (GOTS) de Global Recycled Standards (GRS), het Organic Content Standard 100 certificaat.

Orimpex is uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende producenten op het gebied van biologisch katoenen, bamboe en Tencel kleding. De huidige productiecapaciteit van Orimpex is 50.000 artikelen per maand Alle productieprocessen, zoals het inkopen, snijden, naaien, kwaliteitscontrole en verpakken worden uitgevoerd door gekwalificeerde, getrainde en gepassioneerde medewerkers. Leverbetrouwbaarheid en (after-sales)service zijn eveneens onze kernwaarden.

_iwj6kih

Vrolijke, kleurrijke en zachte baby- en kinderkleding maken van 100% biologisch katoen, zonder schadelijke chemicaliën en volgens de Global Organic Textile Standards (GOTS). Dát is het doel van Canboli! Bij Canboli geven we namelijk om de planeet, de katoenboeren, de fabrieksarbeiders en onze kinderen. We creëren baby- en kindercollecties die niet alleen u en uw kind blij maken, maar indirect ook een bijdrage leveren aan de ontwikkeling en educatie van kinderen in ontwikkelingslanden.

Canboli houdt zich sinds 2008 bezig met een babycollectie voor kinderen van 0 tot 18 maanden. De collectie bestaat uit zachte katoenen rompers, speelpakjes, broekjes, T-shirts, slabbetjes, mutsjes en dekentjes. Met elf vrolijke effen kleuren, frisse strepen en kleurig afgebiesde artikelen biedt de collectie een erg uitgebreide keus.

Sinds kort hebben we ook een kindercollectie voor kinderen van 2 tot 6 jaar toegevoegd aan ons assortiment. Broeken, hoodies, rokjes, T-shirts, vesten, jasjes; de vele items zijn verkrijgbaar in mooie basiskleuren als rood, blauw en roze en in modische tinten.

Daarnaast hebben we heerlijk zachte badstofartikelen voor uw baby of kind, eveneens gemaakt van 100% katoen. Van een handige slab met mouwen tot een fijne badjas; de artikelen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren én voorzien van een grappig geborduurd figuurtje.

We maken gebruik van nikkelvrije drukknopen en vermijden schadelijke chemicaliën. Alle artikelen van Canboli zijn daardoor huidvriendelijk en geschikt voor de gevoelige baby- en kinderhuid.

________________________

dsfw-poster-lana-hr-def-page-001-no-date1Dutch Sustainable Fashion Week

Dit jaar werken we samen met de Dutch Sustainable Fashion Week. In deze week van 7 t/m 16 oktober werken multi-brand stores samen met diverse ontwerpers en merken om de inspirerende verhalen te vertellen achter duurzame kledingstukken. Dit gebeurt door middel van diverse evenementen in heel Nederland, zoals modeshows, exposities, lezingen en de uitreiking van de Green Carpet Dress Award. Consumenten kunnen daarnaast meedoen aan speciale shopping routes, kledingruilevents, treasure hunts, discussies en  workshops.

 

 

________________________

Elise Mathilde Fonds

Ook Elise Mathilde Fonds zal ons dit jaar ondersteunen om het Fair Fashion Festival tot een groot succes te maken. De stichting is in 1935 opgericht door Elise Mathilde van Beuningen; een vrolijk, ondernemend en levenslustig persoon die zich graag sterk maakte voor anderen. In 1941 nam de familie de stichting over en ondertussen hebben zij al vele personen en organisaties zowel financieel als materieel gesteund. Personen en organisaties die, net als Elise Mathilde, een sociaal, cultureel of ideëel doel nastreven. Denk hierbij aan ziekenhuizen, fanfares, theater voorstellingen, balletscholen etc. En nu dus ook het Fair Fashion Festival !

logo elise mathilde fonds