Workshops Groningen

Schone Kleren Campagne – Jonne Bosselaar

Vrouwen dragen de kledingindustrie: ze shoppen de meeste kleding, werken in modezaken, staan op de covers van modemagazines en zitten in Aziatische kledingfabrieken achter de naaimachine. Schone Kleren Campagne gaat al 25 jaar voor goede arbeidsomstandigheden in de kledingindustrie. En laat zien dat vrouwen de macht hebben om de kledingindustrie te veranderen. Want hier vragen steeds meer vrouwen om schone kleren. En daar komen steeds meer vrouwen op voor hun arbeidsrechten. En wat jij kunt doen? Dat legt Jonne van de Schone Kleren Campagne jou allemaal uit.

Start masterclass: 14.00 uur

Vinokilo – Natalia Westermann


Hoe ziet de vintage (tweedehandscyclus) eruit? Hoeveel water en vervuiling door het verven van kleding bespaar je door tweedehands kleding te kopen? Natalia van de internationale vintage kilosale Vinokilo legt het je allemaal uit in haar interactieve workshop. Aan het eind krijg je zelfs een kleine verrassing mee.
http://www.vinokilo.com/  //  https://www.facebook.com/vinokiloo/  //  https://www.instagram.com/vinokilo/

Start masterclass: 14.00 uur

De kracht van Minimalisme – Kim Buining


Blogger Kim Buining heeft een liefde voor vintage en fair fashion. Een paar jaar geleden ontdekte ze dat een minimalistische manier van denken meer blijdschap en voldoening geeft in haar leven. Kim helpt je je eigen capsule wardrobe te creëren en geeft je handige tips om jouw kledingkast te minimaliseren.
http://www.kimbuining.com/ //   https://www.facebook.com/KimBuining/  //  http://www.instagram.com/kimbuining

Start masterclass: 15.00 uur

Jong & Duurzaam – Esther Mooiman

 

 

 

 

 

 

 

 

Duurzaam leven is natuurlijk leuk, maar hoe doe je dat eigenlijk? Esther Mooiman van Jong & Duurzaam vertelt hoe jij een duurzame levensstijl kunt nastreven zonder je daarbij al te veel druk te maken om de (onvermijdelijke!) dilemma’s die je tegenkomt op de weg naar meer duurzaamheid. Specifiek gaat ze in op de thema’s voedsel en het afval dat voortkomt uit de producten die je gebruikt. Bewustzijn is al de eerste stap!

http://www.jongenduurzaam.nl/   //   http://www.facebook.com/JongenDuurzaamNJR

Start masterclass: 16.00 uur

 

MUMSTER – Chanel Trapman

Bewustwording begint bij jezelf….Jahaa dat weten we nu wel. Maar hoe kun je dat nou op een leuke manier aanpakken? Zonder dat je jezelf meteen in het diepe gooit en niet eens meer iets durft te kopen of je bij elke aankoop een uur alle voors en tegens moet afwegen?

Als filmmaker en verslaggever heb ik een groot aantal inspirerende mensen ontmoet werkzaam in de duurzame mode-industrie. Al deze kennis heb ik gebundeld tot één grote bron van inspiratie die ik heel graag tijdens deze workshop wil delen. Naast inspiratie, zal ik ook praktische tips meegeven die mij persoonlijk heel erg hebben geholpen! En geloof me, ik was écht een shopaholic.

Na een flinke dosis inspiratie wil ik graag samen met jullie de hedendaagse trends op het gebied van duurzame mode, social media en reclame bespreken. Stellen we elkaar vragen om samen tot verrassende inzichten te komen en sluiten we af met een sociaal experiment, waarbij iedereen kans maakt op 2 gratis kaarten van een geheel nieuw event in Amsterdam. Dit event zal inspireren tot meer bewustwording door kunst, mode, muziek, spoken word én virtual reality.

Bewustwording en is een reis die we samen moet maken. Met deze workshop wil ik jullie inspireren, maar belangrijker nog, wil ik graag dat we elkaar inspireren. Ik geloof in verandering en daarvoor hebben we maar één ding nodig, elkaar.

https://www.mumster.nl/ //   https://www.facebook.com/mumsterproductions   //  http://instagram.com/ccchanellll

Start masterclass: 17.00 uur

 

DIY

Tijdens het Fair Fashion Festival draait het naast Fair Fashion, ook om Sustainable Fashion. En wat is er nou duurzamer dan je oude kleding nieuw leven inblazen zodat je er nog langer plezier van hebt!? Tijdens de DIY workshop van Krishna Djoegan en Adri Soerjaman kun je je oude T-Shirt upcyclen tot iets geheel nieuws, vergeet dus niet even door je kledingkast te gaan voor je komt!
– Workshop New Shirt begint om 13.30, 16.00 en 17.00 uur
Maak van je oude T-Shirt weer iets nieuws!
– Workshop T-Painting begint om 15.00 (vrije inloop)
Maak een schilderij met textiel